Γλυκά κρασιά

Γλυκά κρασιά

Μoσχάτος Λήμνου

Παράγεται από επιλεγμένα υπερώριμα σταφύλια και ακολουθώντας τα ίχνη της παράδοσης απλώνονται κάτω από τον μεσογειακό ήλιο (λιαστά). Είναι ένα γλυκό λευκό κρασί, από την χαρισματική ποικιλία Μοσχάτο Αλεξανδρείας.
Το έντονο άρωμα εσπεριδοειδών συνυπάρχει αρμονικά με την πληθωρική γεύση φρούτων, λουλουδιών, μελιού και σταφίδας.

Απολαύστε το κρύο στους 10-12°C, μόνο του ή συνοδευτικό με φρούτα, ξηρούς καρπούς, γλυκά, ή μέσα σε πρωτότυπα κοκτέιλς.

Ηφαίστου Γνώση

Οίνος λευκός, φυσικώς, γλυκύς Π.Γ.Ε., από υπερώριμο Μοσχάτο Αλεξανδρείας, που αφήνεται στην ευεργετική επίδραση του ήλιου, «λιαστό», για να μεστώσει ο οργανοληπτικός χαρακτήρας του προικισμένου από τη φύση Μοσχάτου.
Το υγιές σταφύλι αποτελεί τη βασικότερη προϋπόθεση για το λιαστό Μοσχάτο.
Η παλαίωση 10 ετών σε καινούρια δρύινα βαρέλια γεννά ένα εκρηκτικό και μεθυστικό μπουκέτο με βάθος, που ξυπνά τις αισθήσεις.

Σερβίρεται δροσερό με φρούτα ώριμα, παγωτά, γλυκά, ανάλατα τυριά.

Ηφαίστου Λάβα

Οίνος φυσικώς Γλυκύς από υπερώριμα σταφύλια της αρχαίας ελληνικής ποικιλίας Λημνιό.
Αφού λιάσουμε τα σταφύλια για περίπου δύο εβδομάδες, τα αφήνουμε να ζυμώσουν με φυσικό τρόπο για σχεδόν τρεις μήνες. Τα αζύμωτα σάκχαρα του σταφυλιού προσδίδουν την γλυκύτητα στο κρασί.
Ακολουθεί παλαίωση 10 ετών σε μεγάλα δρύινα βαρέλια με στόχο τη δημιουργία πολύπλοκων αρωμάτων
και πυκνής γεύσης.

Καταναλωνεται 10-12°C. Επιδέχεται μακρόχονη παλαίωση.
Συνοδεύει τάρτες αποξηραμένα φρούτα, γλύκές σάλτσες και σοκολατένιους πειρασμούς.